zde." /> zde." />

Dnes online Baron Trenck

Dnes online Baron Trenck

22. 5. 2020

Poslední online inscenace nás přenese opět na Biskupský dvůr. Užijte si Barona Trencka dnes od 18.00 h. Zároveň tím ukončíme uvádění muzikálu Radúz a Mahulena. Odkaz najdete zde.

Stanislav Slovák, Jan Šotkovský, Petr Štěpán, Karel Cón

Baron Trenck

V červnu roku 2012 měla na Biskupském dvoře premiéru výpravná legenda se zpěvy Baron Trenck. Původní historické drama pocházející z osvědčené autorské dílny SŠŠC nabídlo látku, která se právě do těchto prostor nanejvýš hodí. Tělo hrdiny inscenace, legendárního vojevůdce rakouské armády Františka Trencka, totiž odpočívá jen několik desítek metrů od Biskupského dvora, v kapucínské kryptě kostela Nalezení svatého Kříže.
Věhlasný baron Trenck byl mimořádně sugestivní, kontroverzní a rozporuplnou osobností – vzdělaný intelektuál, schopný válečník a přitažlivý muž na straně jedné, pudový násilník na straně druhé. Jeho životní příběh byl plný bitev, násilí, neustálé koketérie se smrtí a zároveň mnoha romantických milostných avantýr. Inscenace, která o něm vypráví, byla rovněž opulentní divadelní hostinou: výpravné kostýmy, bojové scény, duchaplné konverzace i komentující vstupy jarmarečního pěvce, to vše ve spojení s krásou historické architektury a volného nebe nad hlavami, které si bohužel v domácím prostředí budete muset pouze představovat. Odměnou vám ovšem budou znamenité herecké výkony Petra Štěpána, Martina Havelky, Hany Štěpánové, Milana Němce, Jakuba Uličníka a mnoha dalších.
Vážení diváci, touto inscenací bychom se s vámi na této online platformě rádi rozloučili. Ačkoli se situace každým dnem mění a nic, byť slíbeného, není jisté, stále věříme, že se v nejbližších dnech budeme moci setkat tak, jak je pro divadlo obvyklé, tedy tváří v tvář. Neuvěřitelných 38.155 vás si zde pustilo naše inscenace a oživilo si tak vzpomínky na tituly, které již nejsou na repertoáru. Děkujeme vám za zájem i podporu, myslíme na vás! Sejdeme se v divadle!

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->