Městské divadlo Brno je nejoblíbenějším v ČR – již posedmé!

Městské divadlo Brno je nejoblíbenějším v ČR – již posedmé!

29. 2. 2016

Díky vám, našim divákům, jsme již počtvrté v řadě a celkově posedmé nejoblíbenějším divadlem v České republice! Nezapomněli jste ani na naše inscenace jako Jméno a Ostrov pokladů, které se dělí o sedmou příčku, ani na naše herce a herečky - Markéta Sedláčková se umístila na 3., bronzové příčce, Aleš Slanina na šesté, Petr Štěpán na sedmé. A neopomněli jste ocenit ani členy realizačních týmů - 4. místo obsadila Veronika Hindle za své kostýmy k Letu snů LILI, nechybí ani scéna J. Milfajta a P. Hlouška k Ostrovu pokladů, Ch. Weyerse ke Skleněnému pokoji a další a další. Děkujeme vám za vaše hlasy, moc si toho vážíme!

Celorepubliková divadelní anketa internetového portálu I-divadlo.cz zná výsledky své Velké výroční ankety 2015, ve které hlasovali divadelní příznivci z celé České republiky. Městské divadlo Brno se již tradičně umístilo na předních příčkách všech pozitivních skupin a i letos si udrželo svůj post nejoblíbenějšího divadla v České republice – již počtvrté za sebou a celkově posedmé! Ředitel MdB Stanislav Moša o tomto úspěchu říká:

„Od  14. června 1945 naši kolegové a pak i my jsme rozradostňovali celé zástupy diváků…! Asi by šlo docela přesně spočítat, kolik těch diváků dohromady bylo, a počítalo by se v miliónech, ale ono to není tak moc důležité. Neboť pro nás je nejpodstatnější každý divák sám o sobě. (Trochu to zní jako reklamní slogan, ale na rozdíl od jiných, kteří se zaklínají různými méně srozumitelnými reklamními slogany v podobě formálních …ismů, se u nás vskutku soustředíme na intimní a moudrou rozpravu mezi tvůrcem a každým jednotlivým divákem.) Už jsme se totiž dávno vymanili z iluze „budování společného štěstí“. Vždyť štěstí je přece individuálním majetkem každého z nás. A umělecký zážitek? Zajisté se najdou takoví, kteří se dívají kolem sebe – „co na to ostatní…“ a pak, mnohdy proti svému osobnímu dojmu, zaujímají názor nějakého „klubu“, nebo „většiny“, či „menšiny“, nebo „partnera“… Naše divadlo se nikdy nesnažilo „jet“ s nejrůznějšími aktuálně moderními proudy. Vždy jsme stavěli na prvé místo osobní svobodu tvůrce, který chce svobodně skrze svůj osobní divadelní názor vést dialog se svobodným divákem. A jsem přesvědčen, že společně se soustředěním se na to, aby se u nás na jeviště „dostali“ jenom ti nejlepší z nejlepších, je to ten hlavní důvod, proč je o naše divadlo takový zájem v Brně, v České republice i v zahraničí, proč jsme léta divadlem „vyprodaným…“ a v celorepublikové anketě portálu I-divadlo.cz již posedmé nejoblíbenějším!“

 

Ve dvanáctém ročníku, v němž své hlasy odevzdalo 579 diváků, figurovala jména umělců a inscenací, spojených se scénami Městského divadla Brno, na 36 příčkách, a to pouze v pozitivních kategoriích! K inscenacím, které oslovily diváky nejvíce a umístily se tak v první desítce, patří komedie Jméno v režii Petra Gazdíka a muzikál Ostrov pokladů (režie Stanislav Slovák), jež se spolu dělí o sedmé místo. Bez povšimnutí nezůstalo ani Pískání po větru (režie Petr Gazdík), Skleněný pokoj, Johnny Blue, Král Lear (Stanislav Moša), Splašené nůžky (Mikoláš Tyc) ad.

V kategorii oblíbených hereček zabodovaly Markéta Sedláčková, která obsadila za svou Edith Piaf krásnou bronzovou příčku, o deváté místo se podělily Alena Antalová a Hana Holišová. Ve výčtu nechybí ani Eliška Skálová, Svetlana Janotová, Andrea Zelová, Radka Coufalová a další. V sekci mužské pak utkvěly divákům v paměti výkony Aleše Slaniny (trojrole v muzikálu Ostrov pokladů) a Petra Štěpána (hlavní role v dramatu Skleněný pokoj), kterým hlasující přiřkli šesté a sedmé místo. Diváci ocenili krom jiných také um Martina Havelky, Jiřího Macha, Petra Gazdíka, Boleslava Polívky

V kategorii Umělecký počin získaly zasloužilý obdiv kostýmy Veroniky Hindle pro muzikál Let snů LILI (4. místo), scéna Ostrova pokladů Jaroslava Milfajta a Petra Hlouška (11. místo) či scénografické řešení Christopha Weyerse pro drama Skleněný pokoj aj.

Více informací naleznete níže ve zkrácených tabulkách či na internetovém odkazu: http://www.i-divadlo.cz/ankety.  

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->