Oslavy 75. výročí založení divadla

Oslavy 75. výročí založení divadla

8. 6. 2020

Oslavte s Městským divadlem Brno 75. narozeniny! Je tomu již neuvěřitelných 75 let, kdy byly položeny základy Městského divadla Brno. A toto své významné výročí existence MdB oslaví společně s vámi, diváky.

Křest knihy 75 let Městského divadla Brno

Jubileum své existence Městské divadlo Brno mimo jiné oslaví i vydáním a slavnostním pokřtěním mimořádně významné knihy, která naváže na v roce 1996 vydanou výpravnou publikaci Zdeňka Srny Půlstoletí Městského divadla Brno, jež mapovala období let 1945–1995. Nyní vycházející unikátní publikace 75 let Městského divadla Brno tedy bude bilancovat další čtvrtstoletí divadelního dialogu MdB s publikem v Brně, České republice a v zahraničí. Jeho tvorbu v letech 1995–2020 ve své fundované a čtivé studii shrne emeritní rektor JAMU, prof. Václav Cejpek. Jádrem knihy však budou zejména více než dvě stovky pečlivě vybraných fotografií, které budou dokumentovat inscenační žeň MdB za poslední čtvrtstoletí. Kniha tak bude luxusním dárkem všem divákům a příznivcům Městského divadla Brno. Při příležitosti křtu knihy proběhne také vernisáž výstavy věnované tomuto jubileu.

Pestrý program pro malé i velké

A co dalšího kromě vernisáže a křtu knihy vás v průběhu celého sobotního dne čeká? Nabídka je opravdu rozmanitá, na své si přijdou skutečně všichni, připravovaný program bude nabitý. Během celodenní akce se můžete těšit na program pro děti, umělecký jarmark, módní přehlídku divadelních kostýmů, prohlídky zákulisí s herci, kuchařskou show Aleše Slaniny, rozhlasový pořad Zdeňka Junáka a samozřejmě na koncert, na kterém vystoupí sólisté MdB s živým orchestrem a výběrem svých písní zmapují 15 let existence Hudební scény, jejíž výročí si MdB připomínalo na začátku října 2019. A konečně se dalšího rozšíření dočká Chodník slávy, jehož barevné kachličky lemují budovy MdB na Lidické ulici. Nově své ruce do betonu otisknou herci Michal Isteník a Jan Mazák, dirigent Karel Cón, scénograf Emil Konečný a dramaturg Jiří Záviš. V celodenním programu si něco svého bezpochyby najdou všechny věkové kategorie, neváhejte proto s sebou vzít své děti i prarodiče a užijte si celý den s herci MdB plnými doušky.

Oslavy 75. výročí se uskuteční v Divadelní dvoraně v sobotu 27. června od 10.00 do 19.00 hodin. Jste srdečně zváni. Veškerý program je zcela zdarma!

Celodenní program

10:00 – 12:00             Rozhlasový pořad Zdeňka Junáka živě, hosty budou Stanislav Moša, Zdena Herfortová, Ladislav Kolář, Michal Isteník, Hana Holišová, Alena Antalová a Petr Gazdík (v celostátním vysílání)

10:30 – 14:00             Dětské hraní a rejdění

10:30 – 13:30              Prohlídky zákulisí s herci (provázet bude Barbora Goldmannová, Jakub Przebinda, Viktor Skála, Eliška Skálová, Stanislav Slovák, Jan Šotkovský ) na prohlídku je nutné se přihlásit na tel. čísle  533 316 352  v komerčním oddělení                                                    

11:00                          Kuchařská show Aleše Slaniny

12:00 – 14:15              Vystoupení herců MdB (účinkují Jana Musilová, Dušan Vitázek, Lukáš Janota, Radek Novotný a Markéta Pešková )               

14:30                           Otisky dlaní do Chodníku slávy (dlaně otisknou herci Michal Isteník a Jan Mazák, dirigent Karel Cón, scénograf Emil Konečný a dramaturg Jiří Záviš) + Křest knihy 75 let Městského divadla Brno +  Tabule cti + vernisáž výstavy; mezi jednotlivými slavnostními akty zpívá Petr Gazdík a jeho Acoustic Band

16:00 - 17:00              Koncert Petra Gazdíka a jeho Acoustic Band, s ním také Ivana Vaňková a Viktória Matušovová

17:00 – 17:30              Módní přehlídka kostýmů

18:00 – 19:00             Koncert sólistů MdB s živým orchestrem pod vedením šéfdirigenta Dana Kalouska (výběr písní z koncertu 15 let Hudební scény)

 

V průběhu celého dne bude probíhat umělecký jarmark a charitativní bazárek Velvet Smile o.p.s.

 

Moderují: Michal Isteník a Alan Novotný

Režie: Igor Ondříček

 

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->