zde. Inscenace Dotkni se vesmíru a pokračuj zde bude k vidění ještě do neděle 3. května 2020. " /> zde. Inscenace Dotkni se vesmíru a pokračuj zde bude k vidění ještě do neděle 3. května 2020. " />

V pátek 1. května online muzikál Odysseia

V pátek 1. května online muzikál Odysseia

30. 4. 2020

Milí příznivci, jsme velmi rádi že můžeme tentokrát sáhnout po tomto nádherném titulu. Užijte si muzikál Odysseia a připomeňte si tak začátky Hudební scény. Odkaz najdete zde. Inscenace Dotkni se vesmíru a pokračuj zde bude k vidění ještě do neděle 3. května 2020.

 

Oldřich Veselý, Pavel Vrba, Miloslav Klíma, Zbyněk Srba

Odysseia

Když byla v roce 2004 otevřena Hudební scéna, bylo zřejmé, a především i plánované, že se na jejím jevišti vedle klasických titulů z oblasti hudebního divadla budou pravidelně objevovat i tituly naprosto nové, originální, pro naše divadlo přímo napsané. A i díky této velkolepé a bohulibé vizi vám máme v dnešní složité době co nabídnout na našem YouTube kanále. Všichni autoři dali svolení k tomu, abychom se vrátili k inscenaci, která měla premiéru v lednu roku 2006. Jedná se o původní muzikál, který našel inspiraci v látce pro evropskou kulturu podstatné, a to sice v Homérově Odysseii. Autoři této adaptace využili jen část původního eposu, čímž dali vzniknout poetickému, jevištně bohatému a působivému dílu. Skladatel Oldřich Veselý přizval ke spolupráci úspěšný brněnský soubor bicích nástrojů DAMA DAMA, který doprovázel herce po celou dobu přímo z jeviště. V režii Zbyňka Srby vznikla inscenace, kterou si oblíbili jak diváci, tak divadelní recenzenti. Scénické řešení Jaroslava Milfajta velkolepě ukázalo vše, co nové jeviště Hudební scény dovede. I díky kostýmům Andrey Kučerové a choreografii Igora Barberiće vznikla skutečná divadelní podívaná, v níž se ovšem zásluhou hereckých výkonů neztratilo ani poselství a téma, které Homérův příběh nabízí. Nechte se tedy znovu zlákat příběhem o věrnosti, odvaze, vytrvalosti, moudrosti i pokoře. V tomto záznamu, který stejně jako všechna videa, která jsme vám zatím nabídli, vznikl čistě pro účely divadla, a není proto technicky dokonalý, se můžete těšit na Dušana Vitázka, Ivanu Vaňkovou, Radku Coufalovou, Hanu Holišovou, Igora Ondříčka, Stanislava Slováka a mnohé další. Příjemnou zábavu!

V neposlední řadě chceme v těchto nelehkých časech poděkovat našim sponzorům, kteří nám pomáhají i v této době. Konkrétně těmto: Brněnská pivovarnická společnost s.r.o. - Pivovar Hauskrecht, Ford CARent a.s., Alta a.s., Hošek Motor a.s., Arko Technology a.s., OHL ŽS a.s., Oknostyl group s.r.o, Systek SWHW s.r.o , J.S.C. Brno s.r.o. , Carmen Flora, Lázně Slatinice a.s., Technické sítě Brno a.s., Dopravní podnik města Brna a.s. a RENGL s.r.o.
Děkujeme.

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->