Zemřel Martin Havelka

Zemřel Martin Havelka

3. 10. 2020

V hlubokém zármutku oznamujeme, že nás včera po vážné nemoci navždy opustil milovaný kolega a přítel, výrazný český divadelní, televizní i filmový herec Martin Havelka.

Martin Havelka, herec nesmírně širokého srdce a nekonečného talentu působil v našem divadle od roku 1999 a svou nakažlivě explozivní energií potěšil diváky ve více než pěti desítkách rolí na Činoherní i Hudební scéně. Dokázal diváky rozesmát jako nespoutaný Truffaldino v komedii Sluha dvou pánů nebo šílený zubař Orin v bláznivém muzikálu Kvítek z Horrroru, byl uhrančivým Hendrikem Höfgenem v dramatizaci slavného románu Klause Manna Mefisto. Provokoval jako svobodomyslný Mc Murphy ve slavném Přeletu nad kukaččím hnízdem stejně jako nespoutaný Lujko Zobar v muzikálu Cikáni jdou do nebe. V posledních letech se vepsal do srdcí diváků jako tatínek v Mary Poppins, Carslon v dramatu O myších a lidech či Vincent Larchet v divácky nesmírně úspěšné komedii Jméno. Nikdy nezapomeneme na jeho ztvárnění ďábelsky rozkošného Darryla v Čarodějkách z Eastwicku a expresivního Petruccia v Shakespearově Zkrocení zlé ženy. Dojemným niterným výkonem v roli Daniela Warshowského ve výjimečném muzikálu Představ si…, který vypráví o síle lidství v době druhé světové války, potvrdil, že byl skutečným Panem hercem, kterému diváci díky síle osobnosti naprosto podléhají.

Je ironií osudu, že se s Martinem Havelkou loučíme ve dnech, kdy na Hudební scéně hrajeme úspěšný muzikál Mamma Mia!, ve kterém mu patřila role Sama, férového muže, který se dokáže vypořádat se vším, co ho v životě potká. Přesně takový byl i on. Martin bude chybět jak své rodině, tak svým kolegům a neméně tak i svým divákům a fanouškům, kterých měl zaslouženě celou řadu nejen v našem divadle. Čest jeho památce!

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->