Křídla – večer, kdy se může stát cokoli a vše je dovoleno

23. 12. 2019

          Tradice divácké ankety o nejoblíbenějšího herce, herečku, inscenaci a tvůrčí počin vznikla v Městském divadle Brno v roce 1997 a v neděli 22. prosince 2019 se na jevišti Činoherní scény uskutečnil již 23. ročník vyhlášení. Jako každoročně čekal diváky a nominované večer plný zábavných a milých překvapení, tentokráte v režii Jana Brožka, jeho letošní Křídla nás vrátila zpět do dětských let. Činoherní scénou MdB zněly známé melodie z českých pohádek, moderátorského úkolu se velmi zdařile ujali synové Petra Gazdíka dvanáctiletý Adam a jedenáctiletý Josef a vítězům ankety předávali ceny „skuteční a originální“ dětští hrdinové jako HarryPotter, Superman či Popelka v podání Jakuba Przebindy. Na jevišti se v různých skečích, dotáčkách a pěveckých či tanečních číslech vystřídali Lucie Bergerová, Barbora Goldmannová, Kristýna Daňhelová, Jonáš Florián, Dušan Vitázek, Igor Ondříček a mnozí další.

            V průběhu celého roku odevzdávali diváci své hlasy a po jejich sečtení byl verdikt jasný. V kategorii Nejoblíbenější herečka zvítězila Ivana Vaňková, Nejoblíbenějším hercem se stal Michal Isteník. Nejoblíbenější inscenací sezóny zvolili hlasující Annu Kareninu, cenu převzal režisér Petr Gazdík. A první příčku kategorie Nejvýraznější tvůrčí počin obsadila Eliška Ondráčková Lupačová za své kostýmy k inscenaci Anna Karenina. Další nominované a jejich umístění najdete níže v přehledném výpise.

Stejně jako v předchozích letech byly uděleny také „interní“ ceny, o jejichž držitelích nerozhodují diváci, ale vedení divadla. Cenou kolegia revue Dokořán byl tentokrát poctěn herec Ladislav Kolář za své ztvárnění role JackiehoWhitea v muzikálu Poslední loďCenu osobnosti sezóny převzal z rukou ředitele Stanislava Moši Theodor Teiner, který již po dlouhá léta zajišťuje chod divadla v oblasti IT.

V rámci slavnostního večera byla také pokřtěna již čtyřiadvacátá Ročenka MdB 2018/2019, která mapuje uplynulou sezónu, za kmotry letos ředitel MdB Stanislav Moša zvolil divadelní donátory a výrazné brněnské osobnosti Jiřího Morávka, Juraje Grocha a Aleše Pohanku.

Výsledky Křídel 2018/2019:

Nejpopulárnější herečka:

  1. Ivana Vaňková 
  2. Alena Antalová  
  3. Markéta Sedláčková
  4. Andrea Zelová
  5. Radka Coufalová

Nejpopulárnější herec:

  1. Michal Isteník  
  2. Aleš Slanina      
  3. Dušan Vitázek
  4. Petr Štěpán
  5. Kristian Pekar

Nejpopulárnější inscenace:

  1. Anna Karenina 
  2. Osmyčky
  3. RENT
  4. Poslední loď
  5. Klapzubova jedenáctka

Nejvýraznější tvůrčí počin:

  1. Eliška Ondráčková Lupačová – kostýmy k inscenaci Anna Karenina
  2. Christoph Weyers – scéna k inscenaci Poslední loď
  3. Christoph Weyers – scéna k inscenaci Nine

 

Cena kolegia revue Dokořán: Ladislav Kolář

      Cena osobnosti sezóny: Theodor Teiner

Zpět

Newsletter

Divadlo podporují

Oblast hledání

-->